Sunday, 24 April 2011

kakak long ada d rumah :)

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Assalamualaikum.

happy. happy. happy.

kakak balik rumah klmrn. drg tdo sinii.
wahh. best2. siok2. 
sbb dahla lama drg tdk balik sini. 
dan sdh lama tdk jmpaa.
lepas jg rindu sma diaa. ehehe.

best kumpul ramai2 d rumahh.
mama, abah, kakak long + abg ipar , abg awie , aku, adib & M..
lama ndak kumpul mcm niee.
jarang sdh sejak c kakak kawin n tggl rmh sndiri, sejak c abg bz dgn praktikal diaa tggl sna rmh sewaa.
selalunyaa, hanya kami 5 org jak selalu d rmh. eheh.

senyuman n kegembiraan jelas terpancar d muka mama n abah.
drg happylaa sbb anak sulung drg balik rumah.
then sbb nie rumah riuh balik. 
aku pun happy jg, sbb sdh lama ndak main2 sma c kakak. ahaha. 
smlm dpt jg la aku sakat2 diaa ehehehe.
aku yg kena marah ole mama. ahahaha.
yalaa sbb mama telmpau risau c kakak kena wat cam tue.
maklumlaa dia kan mengandung. ehehehe
tp tdk la marah betul. marah main2 jak tue. ahaha :)
bnyak lagi laa.. 

skg on9 nie pun, on9 sma c kakak. 
sebelah2 jakk. smbil dgr lagu.
ketawa2. mcm2 laa. hehehe.

aku sayang keluarga aku sgt2.

KELUARGA KU KELUARGA BAHAGIA :)))


[idea kering sdh, hohoho]

daaaaa~
wassalam.

23 april 2011

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم




Assalamualaikum 


hari ini baru terasa mau update blog aku.
smlm mau update jg, tp mls mau menaip. ehehe.
memandangkan hri ini aku ada mood mau update blog aku yg xseberapa nie.
so aku mau conteng2 sikit laaa, sal hal klmrn. ehehe (=


kelmarin 23 april 2011 - sabtu -


aku jalan g 1B, dkt2 jam 2 ptg tue aku smpai kat snaa. 
sanggup jalan ptg2 tue mau pegi jmpa n dating sma c abg. hoho
yalaa, sbb manager dia ckp dia g outstation stat hari ini [ 24 april 2011 ]
tp d batal kann. sbb ada problem sikit.. huhuu
kami mau b'jmpa pun sbb kami tdk tau bila lagi kami dpt jmpa lps nie.
yalaa. sbb dia pegi outstation tue lamaa..
trz, aku pun mau pegi PLKN, lagi la lama dpt jmpa..
klu dia dpt lawat aku kat PLKN nnt, x apa laa. oky jg sikit. ehehe ;p


bebalik kpd crta klmrinn..
pas aku smpai kat 1B, c abg masih d opiss.
lama jg la aku tggu, 
smpt lagi ada sorg llk yg usha2 aku.
eeeeeuuuuwwww. tolong sikit ~
siap tnya umur aku, bngsa apa, siap tnya tggl mana lagii, trs mau bekenalan, then minta no fon..
ndak sedar diri punya llk. nsb bek aku tdk tendang ko punya ehem2. [paham2laa]
balik2 lgi niee dia tnyaaa, aku pun jwb cam nie jelaa. 
'' knpa mau tnya?? sorry, itu privacy ! sorry sudah BERTUNANG!! ''
ahahaha. mcm tue la aku ckp kat diaaa. lps aku ckp, trs aku choww.
seram jg laa. bikin takutt. huhu. nsb bek selamat jg aku (:


tidak lama slps tuee, c abg pun dtg..
rasa selamat jg aku dan tdkla aku lugai2 sndiri mcm td. ehehe.
kami pun pegila karoke.
c abg nyanyi smpai ilang suara diaa
sepa suhh, pilih lagu pun lagu yg tinggi2. hahaha. cian jg diala klmrn, xda suara.
aku pulaa, mula2 teda suara mau nyanyi, then last2 brulaa aku ada suara mau nyanyi. ehehe


aku happy la klmrn, sbb dpt lepaskan rindu yg bergunung2 ni.
happy dpt jumpa diaaa. ehehe. 
wlaupun sekejap, tp happylaa.
yalaa. dah lama tdk jmpaa [ cehh, pdhal bru 2 mnggu lbh hohoho ]
lepas jg rinduuu.


dia ckp dia happy jg klmrn. 
dia ckp dia bahagiaa..
yaa, aku pun bahagia jg.
aku b'harap bahagia ini akan berkekalan. insya'Allah . Aminn ~


aku sayang dia sgt2. 
tak mau bagi dia kat prmpuan lain, huhuhu..
tak mau hilang dia jg.
tak mau lepaskan diaaa jg.
buat prmpuan2 yg suka kat diaaa.
SORRY ~ 
MARZUKI hak milik kekal MAZIAHTUL SAFRAA DINA yee.


p/s : thanks abg sbb bt syg happy sgt2. senyuman tdk lengkang d bibir syg dr klmrn tau. ehehe. 




p/s bt pembaca : sorry klu x sukaa. tp ni blog aku suka hatila aku mau tls apa2 kan? ehehe. peace no war. hohoho.


wassalam (=

Thursday, 21 April 2011

(=

Assalamualaikum



i don't forgive people because i'm weak. i forgive them because i'm strong enough to know people make mistakes.

Wednesday, 20 April 2011

Marian Rivera & Dingdong Dantes

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Assalamualaikum


Pelakon dalam cerita MARIMAR yg sedang hangat bermain d tv3 pada jam 3 petang.
makin hangat n panas cerita itu. 
ndak sabar mahu tgk kesudahan crta Marimar yg berjaya mencuri hatiku utk menontonnya setiap hari :)
harap2 ending dia sebelum aku p plkn laaa. ehehehe. 
Marimar, Cantik. Sergio, Hensem. hhohoh.
mmg dorg PADAN ;)


wassalam :)

antara kami ada ' KIMIA ' (=

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم


Assalamualaikum 

lagu kimia-melda ahmad.
jom dgr (=


first time aku dgr lagu nie, siok sgt.
lirik lagu ni, ada sma jg kejadiannya yg berlaku antara aku dgn c love.
mcm rangkap pertama dlm lirik lagu nie.

''  Aku mula jatuh hati kepadamu
Setelah kau kata cinta padaku
Masing-masing dulu punya pasangan
Akhirnya kita bersama
Pertama kali kita bersua bertentang mata
Terasa ada kimia di antara kita ''


aku mula jatuh hati kat dia dr mula2 perkenalan kami.
mula jatuh hati yg mmg sgt2 jatuh hatii, time dia kata dia cinta ngn aku.
mmg dulu kami masing2 punya pasangan.
tp mgkn d sebab kan teda jodoh ngan pasangan kami masing2 dulu, akhirnya terputus d tgh jalan.
tup.tup. tanpa d duga. 
kami jadi sepasang kekasih.
Pertama kali kami bersua bertentang mata pada 11.12.2010.
itula detik yg sgt mengembirakan sbbnya itula hari pertama kami berjumpa
sbb kami mula bekenalan n b'cinta dr alam maya [ facebook ^^ ]
itula kuasa Yg Maha Esa.
Pertama kali kami bertemu mmg terasa ada kimia d antara kami =)
Aku berharap dia la yg terakhir. aminnn..

'' Kau kata baby i love you
Kau cairkan hatiku ''

mmg aku cair bila dia ckp ' i love u '. hohoho ;p

'' Bahagia
Ku rasa disaat kita berdua bersama ''

yupss, mmg aku bahagia bila b'sama dia..
teramat bahagia.
aku berharap bahagia ini akan berkekalan smpaila bila2. insya'Allah. amin (=




sayang dia sgt2 (=

- suara hati maziahtul safraa dina -
*bilamaziahtulsafraadinamulaberbicara*

wassalam =)

setelah tamat persekolahan


بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم




Assalamualaikum.


ehemm..
okay. setelah aku mula tamat persekolahan dlm peringkat Sijil Pelajaran Malaysia [SPM] 2010, last year.
buku langsung xpernah aku pgg lg, apa lg baca tu buku. lngsg tdk..
buku aku yg lain-lain sdh aku simpan d stor. hohoho. sbb tdk d guna lagi. 
mo bg adik aku yg form 4?
dia bukan guna jg, sbb kmi tdk sma aliran. hehehe.
tp klu buku mcm bm, bi, pai n maths tue aku bg la kat dia.


stelah abs skul menengah. aku bnyak abskan masa d rumahh
jadi suri rumah yg berjaya [berjayala kunun] ehehehe. 
selain itu, bnyk abskan masa ngadap laptop pink aku nie. bole d katakan ' 25 jam ' jg laa ahaha. 
pa leh wat, sdh aku nie penganggur terhormat. kuikuikui =))


selain itu...
aku rasa otak aku nie dah berkarat. sbb sdh lama tdk dgunakan..
d gunakan tuk study laa..
mmg betul2 berkarat sdh nie.
makin lama, apa yg aku stdy d skul men dulu, suma dah aku lupa..
apa lagi time adik2 aku tanya sal homework drg.
kdg2 aku lngs tdk tahu mcmna cara jawab sdh. aduhaiii. sandi la sgt..
dan aku rasa, adik2 aku lagi pintar dr aku. ahaha. [malu weii, adik lg pintar dr kakak,hohoho]
tp aku suka lg klu drg pintar sbb drg bole pegi lebih jauh n berjaya suatu hari nnt. aminn. besala adik aku dua org nie lelaki. ehehe. always doakan yg terbaik tuk dorg dua (= . 


apa2 pun.. 
myb lps aq g PLKN aku mau trz smbg stdy. 
tak mo aa duk rmh, tmbh berkarat karang otak aku. heee~
hopefully adala tawaran dr IPTA nie. aminn.
last choice form 6 laa. (=
klu ipts, out of my list. hihihi


okaylaa. aku chow duluu. mo solat zuhur, takut kang t'lps wktu.
daaa  daaaa~~


wassalam (=

Tuesday, 19 April 2011

perlu sendiri bt masa skg

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم


Assalamualaikum


erm... ok. aku still rasa bersalah sama diaa..
pa bole wat, mmg salah aku.. huhuhu
org sabah cakap KOTOH. org dusun ckp KETEH. naa. padan muka ko dina.

so now, aku mo biarkan dia bersendirian dulu n aku pun mau bersendirian.
facebook? myb kdg2 jak kot aku buka bt masa nie.
fon? aku buka, tp aku tukar setting dia. hanya org tertentu saja dpt call.

p/s : klu x dpt call tue, sorry.


ada lagi yg cuba mau offer diri dia jaga c 'dia' huhuh. bgsla tue. 
tggula klu aq sdh teda d dunia nie bru ko tlg jaga 'dia' k. huh. tq



wassalam

Monday, 18 April 2011

minta maaf

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Assalamualaikum


buat insan tersayang.

aku ndak tau pa mo ckp. 
salah aku juga.
yaa. mmg salah aku. 
bodoh betul la aku nie.
huhuu.

ndak tau mo ckp pa lg.
hnya mampu minta maaf jak
huhuuh

i'm so so so so so so so so so so so so SORRY

ndak kesala, klu xdpt maafkan..
aku berhak dapat itu..

huihuihuiiiiiii
MAAAAFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

aiiiiiihhhhh,
teda guna jg aku minta maaf..
huhuh
salah aku!
salah aku!
salah aku!

mmg salah aku pun. bukan salah dia. :/

sorry la once again, wlau pun xmaaf kan..


ndak jd aku p mkn trz. huhuhu. xda selera. nvm la. salah aku!!!!!!!
mo cari lagu yg ble buat aku ngs skg nie, lagu pa aa? huhu.



wassalam.

Megan Nicole and Maddi Jane, the best singer of YOUTUBE. ♥ both of them :))

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Assalamualaikum



Megan Nicole n Maddi Jane, penyanyi youtube yg berbakat. aku suka drg cover lagu penyanyi asal sgt2. 
best lagik drg bwak lagu dr yg penyanyi asal. hohoho

jom kita intai2, lagu yg drg bawak, best laaaa (=



MEGAN NICOLE













MADDI JANE









kadang2 kalau aku on9, masa aku bnyk terbuang dgr lagu2 drg kat youtube nie. ehehe.
suka aku dgr. best laaa. tersngt best.

layaann :DD

[ banyak lagiii, nnt korg cekla sendiri kat utube k ]

sekian 
wassalam 
(=




♥ DANAELDICE ♥



بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم


DANAELDICE


stand for


DA : DARRELENE
NA : NABILAH
EL : ELYENI
DI : DINA
CE : CECILIA


itu satu nama utk kmplan kami.
ahaha. mcm kumpulan gangster pula. tdklaaa..


mereka laa kwn semasa susah n senang.
mereka laa kwn ketawa
mereka laa kwn menangis
mereka laa kwn iskip kelas, hohohoho
mereka laa kwn p kantin [mkn sma2]
semuala merekaaa (=


some pictures taken with them  

sebelum kelas kimia bermulaaa, kami jalan beli jeruk. ahaha


kat lab nie, smpt g bgmbr2 (=

lps abs kelas (=
pulang dr sekolahh


kunun2 seja nieee 
balik rumaahhh
lepas terjun tasik. eeeeuuwwww aahahah. gatal2 badann


memory in karambunaii


merenung masa depan knun. ehehe. btw, i like this pict.
best friend forever bebehss (=

ILYSM bebehhsss
BFF 

sekian
wassalam




Sunday, 17 April 2011

jd follower akak nelly yg ke-100 nie (=

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم


Assalamualaikum.


aku jadi org yg ke-100 follow blog akak nelly (=



miss u ='(

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم


Assalamualaikum..


huhuhuhuhhuhu. kerinduan yg bergunung2 melanda diri ini lagiii. mo nangisssssssssss, hukhukhuk ='(
[sah cengeng,ahaha ;p] ishhh, suka hati akulaaa, nak ngs ka, tdk ka, pa ko kesa? bukan airmata ko jg, airmata aku.. huhhuuuuhu [jan marah noo, ;p] ..
oohhh hatiii, sabar ko aa.. ohh airmata, janla kuar masa nie. sabar2. huhuhu. tahann selagi bole tahanlaaa.. huhuhuuhu.. klu xtahan, ko kuar sejala wahai airmata.. 


susahla klu macam nie.. nsb skg still bole berhubung hari2.. nnt klu sdh pegi PLKN? naa, 3 bulan tue, then hanya hujung2 minggu jak dpt handphone. hanya hujung2 minggu jak dpt calling-calling n texting2.huhuhuhu. sandi gni niee.. kompom bnyk la airmata aku kuar nie aa.. bukan jak rindu sama c abg, tp rindu begunung2 sma parents, siblings, katil ku, lptp ku, bilik ku, selimut empuk ku.. bnyk nyaaaa. huhuu. sabar jaklaa.. tp selimut bhucuk ku , akan ku bwa. ehehehe

tp nie masalahnya nie, mna la aku pernah b'jauhan sma family. paling2 pun 1 week jak. nie lg 3 months?? naaaa, 3 months meninggalkan rmh kesayangan. huhu. ndakpala.. nie bru satu permulaan.. belajar berdikari, belajar tggl b'jauhan dr family.. nnt klu aku sdh smbung stdy, lg2 klu kena d semenanjung, mna family bole ikut kan, drg pun ada komitmen sendiri.. naa, dinaaa. belajarla ko hdp sndiri mulai plkn nnt.. yakin jak dlm diri. ko bukan budak2 lag, 18 tahun sdh, bole kawin sdh tue. ahahah. [ stdy dulu syg, bru kawin2, klu ada jodoh, xkan kemana jg itu (= , tp klu jodoh ko awal, naa terima jaklaa.ahaha. aiyeeerrr, geteknya c dina.hahaha ] - kasih senang hati bhh nie kunun, hohohohoh -

mau ngsla puas2 nie malam. ndak dpt sdh ku tahan nie airmata.. sbb telampau rindu sma abg.. mau jg kunun nie airmata keluar.. abg, i miss u so muchh. huhu. bila la bole jmpa lg nie?? rindu begunung2 sdh.. hmmmmmm.. klu ada msa kita jmpa2 k? huhu. sayang ma abg.. rindu teramat sgt sdhh.. ='( . tp bukan hari ni jak tau syg rindu abg. tiap2 hari rindu. tiap saat,minit,jam,hari,minggu,bulan, n tahun [ blm g smpai thun pun kita, ehehehe ] suma rindu syg tuk abg. rindu seorg kekasih kpd kekasihnya. chewaahhh.huhu.

p/s : klu tebaca nie, mo abg tau, syg teramat-amat rindu sdhh sma abg.




[ tgh memikirkan apa yg mau d buat spya dpt tahan nie airmata dr mengalir keluar n spya tdk memikirkan pekara lain2 ]

- ini sajalaa cara ku utk luahkan apa yg terbuku d hati -

wassalam.
  

Saturday, 16 April 2011

. entry aq dh leh komen dahhhh (= .

Assalammualaikum


yeahhhh..
entry aku dah leh komen dahhh.


thanks to  kak atie (mentarisenja) , sbb tolong perbetulkan blog niee.
ehehehe (=


so, korg dah leh komen2 dah entry aku..
ehehe (=


thanks again kak Atie (=


wassalam :) 

apasal org xleh komen entry aq? tolongg~



Assalamualaikum.

yg part ni aku bingung.
knpa member dlm blog aku xbole komen entry aku nie?

aiyoooo..
mentang2la aku bru bt blog nie, dah buat hal.

somebody help me??
huhu.
need to create new blog ke?
huhuhu
pening akuuu..

tolonggg~~

wassalam.

Friday, 15 April 2011

.boring?hati resah?.tiba-tibaaaa

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Assalamualaikum.


hmmmmmmmmmmmmmmmm.
malam ini aku rsa boring.
tiba'tiba pula rasa boring itu dtg..

lps kena kol oleh c abg
dia ckp bsuk dia p keningau sma bapa sbb ada org sewa set karoke
tiba2 resah pula hati ini.
huhuhuhuhu.
aku pun xtau knpaaaa.
secara tiba-tibaaa sahajaaa.

risau kali kan? 
yaa, mmg aku risauu.
risau.risau.risau.

tp risau sal apa?
ntah.. xtaula risau sal pa.
mgkin risau sal...
ermm, tkt k'hlgan dia kali kan.
tu kali yg aku risau.
huhuhuh

ndakla mo pikir len2.
harap2 perjalanan c abg sma bkl bapa mertua selamat pergi dan balik.
aminn.

huhuhuhhuhu.
tmbh pula hati ini resah. 

' wahai hatiku.. tenangla engkau, istighfar bnyk2 Dina '
' astgahfirullahalazim '

takecare ya abg ku syggg d sana.
hati2 dlm perjalanan.
sayang abg sgt2 (=


errmm...


wassalam.

i miss my sister so much =(

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم


Assalamualaikum


rindu dgn kakak kesayangan :(
bila la dia mo balik rmh d sni lg? huhu.
besala tue, ssh sdh mo blk2 sni kan, sbb belaki sdh.
pa leh wat..

uitss , kak..
aku bnyk mo story mory ma ko niee.
tlmpau bnykk.
aku tau, msti bnyk jg ko mo crta2 ma aku kn??
ndak pala, nnt klu kita jmpa, n ko tgl lma sikit d rmh, bru kita crta2 aa =)


rindu pula aku zaman dulu2.
zaman ko masih single mingle. haha
tidur d satu bilik yg sma.
trz mlm2 klu lum tdo, kita crta2, ketawa2, smpai drg abah marah, sbb ktwa kuat2. ahahah

ko masih ingt ka dulu? time kita masih tggl d flat skbp.
time tue puasa. ahaha
ngam2 ada keropok mimi bh, ko punya kan.
trz kita p mkn kn tu keropok. ahaha. lupa bh kita time tue puasa. adehhh
makan2 tue keropok smpai d ruang tamu, trz kena tegur, kac kuar balik baahh tue keropok dr mulut.aahaha
nsbla bh, kita ndak sengaja. masih ndak batal lg puasa. ahaha.
klu ingat balik, mmg bnyk bh kenangan kita time kecik2.
lupa2 sdh sumaa. ehehe

tup.tup. cpt jak masa berlalu.
ndak pcya aku, ko mo kawin. last2 kawin. trz skg, tggu c baby kuar dr perut jak.
alahaiii, cptnya drg mama n abah jd nenek n atuk, aku sma drg c abg, adib dan c m jd aunty n uncle.
ko pula jd mommy.. 
aku pula ndak sabar c baby kuar. mo cubit2 tu anak ko nnt. peduli ko. ahaha.

aku doakan semoga rumahtangga ko bahagia n bjln dgn lancar.
smoga ko sma c baby selamat time ko melahirkan c baby. ehehe.
ndak sabar pula aku bulan 9. 
hohohoho.
aku nie pula lebih2 kan? ahaha. aku ndak sabar bh nie mo ada baby mcm ko jg. ahahaha
tggu dulu aku kwn nnt sma c oyo. hohohoho ;p


smoga ko baik2 saja d sanaa sma suami ko.
jaga kesihatan baik2 aa. 
nnt aku p plkn 3 bulan, bh ko lawat2la aku sna. ahaha. bwa mknan aa. msti tue. klu mknan xda, topup pun ble jg. ahahah.


kami sini rumah, suma rindu ma ko. 
baik2 jak ko sna.
we love u kak long. mmuuaahhhhxx..


sekian,
wassalam

Thursday, 14 April 2011

buat abg tersayang

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم


Assalamualaikum.


buat insan terSAYANG


abg,
syg minta maaf dgn abg klu syg bnyk buat salah ma abg.

abg,
syg minta maaf klu syg sakitkan hati abg

abg,
syg minta maaf klu syg balik2 lupa bawa hp kemana sj smpai msj abg, syg xbls.

abg,
syg minta maaf sbb syg tdk sebaik perempuan d luar sna yg berhak abg dpt.

abg,
syg minta maaf sbb layan lelaki lain. tp syg cuma anggap drg kwn, xlbh dr itu. hmm.

abg,
syg mau abg percaya, sbb hnya ada abg sorg dlm hati syg. teda kedua, teda ketiga n teda keempat.
HANYA abg.


syg sayang abg sangat2 tau. teramat sayang.
syg xmau lepaskan abg ma prmpuan lain.
syg mau sentiasa ada d sisi abg.
syg mau abg selalu ada d samping syg.
syg mau abg jd imam dlm sembahyang syg suatu hr nnt.
syg cinta abg sgt2.
syg xmau hilang abg. 

syg mau abg tau, hanya abg sorg cinta hati syg.
trust me abg, no one else! 

syg rindu abg. rindu sgt2.
nnt kita jumpa k. syg betul2 rindu abg,

sorryy.
airmata syg mengalir bila syg tulis nie..
huhuhuh. )'=
syg mau abg tau, syg sgt2 sayang ma abg.
xmau hilang abg )'=



truly,
dina, ur lover.

I LOVE U MY FUTURE HUSBAND.





sekian,

wassalam.